דברים שצריך לזכור, ודברים שכדאי לשכוח

דברים שצריך לזכור, ודברים שכדאי לשכוח

יום שבת, 29 באוקטובר 2011

וול דאן

בתור ילדים האפשרויות הקולינריות שעמדו בפנינו היו מוגבלות (בלשון המעטה). התפריט שלנו כשאכלנו בחוץ כלל המבורגר, פיצה וזהו. ובכל זאת, מעולם לא הרגשנו שמשהו חסר, ושאבנו הנאה מרובה מהישיבה המשותפת ומטבילת צ'יפס דלוח ברוטב ברביקיו ואלף האיים שעורבבו להם יחדיו.


מספר שחקני מפתח שלטו בזירת ההמבורגרים:

בורגראנץ'


רשת ההמבורגרים הותיקה ביותר שעדיין שורדת. במרוצת הזמן סיפקה מקומות תעסוקה לעשרות אלפי תיכוניסטים מחוצ'קנים וגם לאולסי פרי.

יתרון: ציפס מסולסל

חסרון: שוקו-פאי


מק דיוויד

המתחרה הראוי ביותר לרשת הבורגראנץ בשנות ה 80', ויש שיאמרו "אין תחרות - מק דיוויד לוקח בהליכה". כיום שריד יחיד של הרשת ניתן למצוא בחיפה. אכלתי שם לפני כשנה. מדובר בחוויה מפוקפקת למדי. 

יתרון: כרטיסי גירוד
חסרון: בכניסה לסניף שמול קולנוע הוד ישב, דרך קבע, קבצן שהשרה אימה (אך גם לימד אותנו שיעור על צדק חברתי)

וונדיס

במשך תקופה קצרה פעלה בארץ חברת וונדיס האמריקאית. הסניף המרכזי שלה היה בכיכר דיזנגוף, והתחלף במקדונלדס, מיד כאשר פשטו סניפי הרשת בארץ.

יתרון: הקטשופ הוזלף על הצ'יפס מתוך "ברז קטשופ" (שעות של הנאה)
חסרון: למביני דבר ועניין בלבד

מקדונלדס

ב 1993 הראינו לכל העולם (ובעיקר לעצמנו) שאנחנו חלק מאומות העולם ה"מקובלות": סניף ראשון של מקדונלדס נפתח בקניון איילון ברמת גן.
כחברה לכתה של אלון פדן (הבן של), הוזמנתי לקחת חלק האירוע ה"הרצה" לפני פתיחת הסניף, והחלטתי לוותר ולא ללכת. פספוס חיי. 

יתרון: ארומה של חו"ל
חסרון: רונלד מקדונלד


ברגר קינג

ראתה ברגר קינג כי טוב, ושנה לאחר הפתיחה של מקדונלדס החליטה גם היא לעשות עלייה. אבל כמו תמיד בכור ההיתוך הישראלי, ככל שנוקפות השנים ועליות קודמות הולכות ומתבססות, כך הופכת הקליטה למורכבת יותר. 
ברגר קינג זכתה אמנם לתור זהב קצר, אך בשלב מסויים החלה הידרדרות, עד לרכישת שאריות החברה על ידי בורגראנץ ב 2010.

יתרון: כתר מקרטון
חסרון: ג'אנק פוד במחיר של ארוחת גורמה

ותודו שגם אתם, בין מוזס לבורגוס לוולפניייטס, מתגעגעים קצת לפעמים לטעם הסולייתי של ההמבורגרים הישנים והטובים.

* מוקדש לרוני הבן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה